Umelá inteligencia ovplyvní aj pracovný trh, nie je však dôvod na obavy - Lexmann, Miriam
Uľahčuje a zefektívňuje prácu, pomáha šetriť energie aj peniaze, umožňuje kvalitnejšie vzdelávanie či zdravotnú starostlivosť. Nesmieme však zabúdať, že v centre technológie umelej inteligencie, a vôbec akéhokoľvek pokroku, musí byť vždy človek a jeho dobro. Spolu s desiatkami rečníkov i účastníkov sme na tému dôveryhodnej umelej inteligencie diskutovali na medzinárodnej odbornej konferencii pod názvom ČLOVEK & UMELÁ INTELIGENCIA, ktorá sa z mojej iniciatívy uskutočnila 11. novembra 2022 v Bratislave.