EMAS a biodiverzita - Slobodníková, Miriam
Vo februári 2023 bolo aktualizované usmernenie EMAS a biodiverzita s názvom "Ako riešiť ochranu biodiverzity prostredníctvom systémov environmentálneho manažérstva". Usmernenie bolo aktualizované s podporou Európskej komisie. Usmernenie pokrýva širokú škálu tém: od firemných priestorov, nákupu a ťažby surovín a vývoja produktov, dopravu a logistiku, marketing a komunikáciu, ako aj právne rámce súvisiace s biodiverzitou. Aktualizovaný dokument sa zameriava najmä na spoločnosti s certifikáciou EMAS.