Web scraping v súčasnom konkurenčnom prostredí - Komara, Silvia, 1985-
Príspevok sa zameriava na predstavenie základných atribútov web scrapingu v kontexte v súčasnosti tak skloňovaných pojmov ako sú veľké dáta, strojové učenie, umelá inteligencia, Business Intelligence, e-commerce a pod. Opisuje návrhy riešenia sťahovania údajov z internetu a moduly jazyka Python v ktorých možno tento proces realizovať. V jednoduchých praktických ukážkach predstavujeme funkcionalitu jazyka Python pre získanie konkrétnych údajov z webových stránok. V súčasnosti na tvorbu kódu možno využiť aj možnosti umelej inteligencie. Na záver poukazujeme na možné nedostatky a úskalia web scrapingu, ale taktiež na široké možnosti jeho použitia v konkurenčnom prostredí.