Nůžky mezi růstem objemu dluhu a poklesem nesplácených úvěrů se začínají zavírat - Rajl, Jiří
Tempo zadlžovania domácností sa spomalilo hlavne z dôvodu výrazného prepadu záujmu o hypotekárne úvery. Súčasne spotrebitelia pociťujú zvýšený tlak na domáce rozpočty a postupne dochádza k zhoršovaniu platobnej morálky, ako dokladujú štatistiky Bankového a Nebankového registra klientskych informácií. V tomto roku je to vôbec prvýkrát za posledných desať rokov, od kedy registre sledujú štatistiky v súčasnom formáte, kedy bol zaznamenaný medziročný nárast objemu nesplácaného dlhu. Pomyselné nožnice medzi rastom objemu celkového dlhu a predchádzajúcim poklesom objemu nesplácaného dlhu sa tak začínajú pomaly zatvárať.