Struktura financování firem a transmise měnové politiky ČNB - Holas, Jakub
Vo financovaní domáceho podnikového sektoru sa prejavuje rastúca spontánna euroizácia. Tento jav zosilnel po rozšírení úrokového diferenciálu od polovice roku 2021. Lacnejšie úvery v zahraničnej mene oslabili transmisiu podnikového úrokového kanála menovej politiky. Sprísnenie menovej politiky bolo preto nutné doručiť časti podnikom prostredníctvom silnejšieho menového kurzu.