Zelená revolúcia alebo návrat ku koreňom? - Kapitán, Peter
Pred pätnástimi rokmi to bol len módny výstrelok pre ľudí z mesta, ktorému sa v potravinách venovala nanajvýš jedna polica kdesi v rohu predajne. Biopotraviny a ekologické hospodárstvo sa neraz aj právom stávali terčom posmechu a kritiky. Veď ak raz tá mrkva vyrastie v zemi, aká iná ako bio či organická by ešte mala byť? Prudký rozvoj spoločnosti spolu s narastajúcim dopytom však často nútili producentov uchyľovať sa k skratkám a pomôckam, antibiotikám, pesticídom či genetickým úpravám. Spotrebitelia však postupne vďaka osvete a rôznym kampaniam začali viac rozmýšľať nad tým, čo jedia. Na tanieri chcú mať menej pesticídov a viac ekológie.