Informácia k zjednoteniu platby platenej v hotovosti s účinnosťou od 1. júla 2023 - Klabníková, Klára
Legislatívna úprava zákazu platieb v hotovosti nad určený limit. Ustanovenie výšky limitu platieb v hotovosti platného do 30. 6. 2023. Legislatívna úprava zjednotenia platby v hotovosti po novele zákona s účinnosťou od 1. 7. 2023. Absencia prechodného ustanovenia k úprave § 4 zákona o obmedzení platieb v hotovosti účinnej od 1. 7. 2023. Legislatívna úprava zákona o dobrovoľných dražbách súvisiaca s novelou zákona o obmedzení platieb v hotovosti. K (ne)uplatneniu limitu platieb v hotovosti počas pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom.