Prevádzkovanie e-shopu a všeobecné nariadenie o ochrane údajov - Mesarčík, Matúš
Problematika spracúvania a ochrany osobných údajov pri prevádzkovaní e-shopov (internetových obchodov). Právny rámec, ktorý tvoria predovšetkým nariadenia a smernice v rámci Európskej únie (GDPR). Architektúra e-shopu, Všeobecné obchodné podmienky a Obchodné podmienky. Prevádzkovateľ e-shopu a informovanie dotknutých osôb. Účely spracúvania v rámci e-shopu a právne základy. Zodpovednosť a bezpečnosť internetového obchodu. Nastavenie zmluvných vzťahov s dodávateľmi. Marketing internetového obchodu – zasielanie newsletterov zákazníkom, ponuka podobných tovarov a služieb a používanie cookies.