Výběr regulatorních novinek za třetí čtvrtletí roku 2023 - Rýdl, Tomáš
Aj keď je v letných mesiacoch tradične tlmenejšia aktivita legislatívnych a regulačných orgánov, obzvlášť komunitárnych, objavil sa v 3. štvrťroku rad dôležitých noviniek či posunov v regulačnom prostredí pre činnosť bánk. Upozorňujeme hlavne na činnosť ESMA na poli investičných služieb, Európskej komisie v oblasti ESG a z domáceho prostredia na dôležité rozhodnutia bankovej rady ČNB, novo účinný zákon o preventívnej reštrukturalizácii, návrh novely zákona o investičných spoločnostiach a investičných fondoch či výkladové usmernenia ČNB a FAÚ v oblasti AML.