Vortex Granulators in Chemical Engineering: Environmental Aspects and Marketing Strategy of Implementation - Artiukhov, Artem, 1983-
Táto kapitola sa zaoberá novými metódami odstraňovania škodlivých emisií z odpadových plynov pri výrobe granulovaných produktov, najmä dusičnanu amónneho. Autori navrhujú použiť na výrobu dusičnanu amónneho vírivé (vortexové) granulátory, ktoré je potrebné zlepšiť, aby sa zvýšila environmentálna bezpečnosť výroby.