Poistenie na úmrtie viacerých osôb v prostredí jazyka R - Krčová, Ingrid, 1969-
Poistná prax je úzko spojená s používaním programovacích jazykov, ktoré slúžia nielen na programovanie ocenenia produktov a ohodnocovania rezerv, ale i na kontrolu činnosti poisťovne, či vykazovanie a reporting. Cieľom príspevku je ukázať využitie programovacieho jazyka R pri výpočtoch súčasných hodnôt vybraných poistení na úmrtie pre viac osôb, použitie funkcií jazyka R nielen z balíka „lifecontingencies“, ale i funkcií, ktoré v ňom nie sú implementované.