Innovation Performance of EU Countries in the Context of Research and Development Expenditures - Belanová, Katarína, 1978-
Inovácie sú nevyhnutné pre ekonomickú realitu, najmä kvôli rastúcej domácej, medzinárodnej alebo svetovej konkurencii. Príspevok je zameraný na porovnanie inovačnej výkonnosti krajín EÚ s dôrazom na Slovensko s využitím hodnotiacej tabuľky European Innovation Scoreboard a Regional Innovation Scoreboard. Cieľom je overiť závislosť inovačnej výkonnosti krajín EÚ od výdavkov na výskum a vývoj.