K vytváraniu knižníc v jazyku R - Páleš, Michal, 1984-
Používatelia jazyka R veľmi často používajú funkcionalitu rôznych knižníc (packages), ktoré sú už vytvorené a sťahujú si ich z úložiska CRAN. Cieľom príspevku je predstaviť základné atribúty vytvárania takýchto knižníc tohto populárneho jazyka. Jedná sa o náročnú a veľmi komplexnú problematiku a z tohto dôvodu ju tu nemožno vyčerpať. Ako ukážku tiež uvádzame postup tvorby knižnice, ktorá počíta minimálnu kapitálovú požiadavku na solventnosť, ktorá bola riešená v rámci diplomovej práce na KMA FHI EU v Bratislave.