Čo sa v ére digitálneho líderstva skutočne ráta - Taliga, Matej
Digitálna transformácia si vo firmách vyžaduje výnimočných lídrov, akýchsi staviteľov mostov potrebných nielen priamo v oblasti digitálnych technológií, ale aj v iných dimenziách ako stratégia, organizácia či firemná kultúra. Najmä v netechnických sektoroch sa v tejto súvislosti vynárajú dôležité otázky: ako zadefinovať požiadavky na digitálnych lídrov, predovšetkým pre CIO alebo CTO, bezpečnostných pracovníkov, CDO a ich ekvivalenty? Aký je vlastne cieľ digitalizácie? Ktoré časti organizácie postihuje? Ako ju možno premietnuť do jasného a koherentného súboru požiadaviek a kompetencií? A kde vôbec nájsť motiváciu na toto všetko?