Assessment of Global Business Literacy of Slovak Students - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Slovensko sa považuje za jednu z najotvorenejších európskych ekonomík s pridanou hodnotou, vytvorenou pod zahraničnou kontrolou spoločností, presahujúcou 40 %. Od budúcich absolventov, ktorí túžia pracovať v týchto spoločnostiach, alebo v oblasti medzinárodného obchodu sa očakáva, že budú globálne gramotní a preto je nesmierne dôležité pripraviť ich na budúcu globálnu obchodnú kariéru. Koncept globálnej obchodnej gramotnosti a jeho zhodnotenie na vzorke slovenských študentov, by mal viesť k úprave ich pripravenosti pôsobiť v oblasti medzinárodného obchodu.