Use of Controlling in SMEs Management - Čulková, Katarína
Controlling sa za posledných tridsať rokov v podnikovom manažmente udomácnil natoľko, že zaujíma popredné miesto v manažmente moderných firiem. Príspevok sa zaoberá využitím nástrojov controllingu v správe a riadení vo vybranom regióne Slovenska na základe dotazníkového prieskumu o aktuálnom stave v manažmente v malých a stredných podnikoch. Výsledky ukazujú, že väčšinou v malých firmách neexistujú samostatné oddelenia controllingu. Na základe výsledkov boli definované podmienky pre implementáciu controllingu do podnikovej praxe, ktoré môžu prispieť k rozvoju podnikania.