Spojenie kritického myslenia s EQ je víťazná kombinácia - Lofajová, Patrícia
Kritické myslenie a schopnosť riešiť problémy patria medzi najvyhľadávanejšie zručnosti v takmer každom odvetví a na každom pracovisku. Myslenie sa často považuje za niečo, čo treba oddeliť od emócií, avšak dobrí kritickí myslitelia využívajú emocionálnu inteligenciu (EQ) na vyvodzovanie rozumných a užitočných záverov z rozmanitých zdrojov informácií. EQ bola v mnohých medzinárodných výskumoch a štúdiách dokonca označená za základnú vodcovskú zručnosť. Vďaka nej lídri s istotou prijímajú rozhodnutia, ktoré sú etické, autentické a empatické.