Pozitívny vplyv emocionálnej inteligencie v manažérskej práci - Smutný, Filip
Emócie sú pojem starý ako čas sám. Cez Starý a Nový zákon, filozofiu, históriu či literatúru až po modernú psychológiu sa emocionálny aspekt berie ako základný prvok ľudskej bytosti. Emócie boli v minulosti považované za niečo výlučne súkromné, no v súčasnosti zohrávajú kľúčovú úlohu pri našom každodennom osobnom aj pracovnom živote.