Podnikové premeny a zmeny vo vybraných súvisiacich zákonoch - Pastierik, Vladimír
NR SR schválila zákon č. 309/2023 Z. z. o premenách obchodných spoločností a družstiev a o doplnení niektorých zákonov. Uvedený zákon preberá smernicu Európskej únie č. 2017/1132/EÚ. Podnikové premeny boli doposiaľ upravené v ustanoveniach obchodného zákonníka; kde sa rušia. Nový komplexný zákon nadobudne účinnosť 1. marca 2024. Nadväzujúce úpravy boli vykonané aj v zákone o účtovníctve, v zákone o dani z príjmov a v zákone o dani z pridanej hodnoty.