Číslo účtu se stane nepotřebným. Technická stránka revoluční změny je obestřena tajemstvím - Jaroševský, Filip
Poslať platbu na cudzí účet len zo znalosťou telefónneho čísla majiteľa? Táto až utopicky znejúca možnosť sa už za pár týždňov stane realitou. Česká banková asociácia (ČBA) totiž v spolupráci s Českou národnou bankou (ČNB) uviedla do života projekt, respektíve novú službu - platbu na kontakt. Tá zjednoduší posielanie peňazí medzi ľuďmi. Namiesto čísla účtu v internetovom či mobilnom bankovníctve bude stačiť zadať mobilné číslo príjemcu platby.