Green Extractivism in Lithium Triangle - Janubová, Barbora, 1991-
Cieľom príspevku je preskúmať vzťah medzi ťažbou lítia a environmentálno-sociálne aspekty ťažby v krajinách lítiového trojuholníka analýzou vedeckých výskumných prác a dostupných štatistických údajov a aplikáciou ekonomickej teórie na zelený extraktivizmus. Skúmanie, či krajiny lítiového trojuholníka (Argentína, Bolívia, Čile) spĺňajú kritériá teórie zeleného extraktivizmu.