Stress Relief? Funding Structures and Resilience to the Covid Shock - Forbes, Kristin
Skúmanie, ako súviseli štruktúry financovania (zdroj, nástroj, mena a miesto financovania protistrany) s finančným stresom, ktorý počas pandémie Covid-19 zažívali rôzne krajiny a sektory. Banky a podniky s vyšším podielom financovania od nebankových finančných inštitúcií (NBFI) alebo v amerických dolároch zažili výrazne väčší stres, zatiaľ čo väčšie financovanie v dlhových nástrojoch (oproti úverom) alebo cezhraničné (oproti domácemu) neovplyvnilo odolnosť voči šoku Covid-19. Politiky zamerané na tieto štrukturálne slabiny (swapové linky v USD a politiky NBFI) boli pri zmierňovaní stresu účinnejšie ako politiky podporujúce banky, dokonca aj pri kontrole makroekonomických politík.