Local Information and Firm Expectations About Aggregates - Dovern, Jonas
Pomocou nových údajov z prieskumu o očakávaniach kvantitatívneho rastu firiem v Nemecku sme ukázali, že firmy sa pri vytváraní očakávaní o súhrnnom raste uchyľujú k miestnym informáciám. Firmy extrapolujú z ekonomickej situácie vo svojom kraji, rastu odvetvia a ich individuálnej podnikateľskej situácie. Premenné (fixné efekty) merajúce lokálne signály tvoria až 26 % (47 %) rozptylu očakávaní medzi firmami. Efekt je obzvlášť silný pre malé firmy. Naše výsledky potvrdzujú predpovede teoretických modelov s racionálnou nepozornosťou.