Traversing Webs: Reflections on Relational Theory and International Relations - Kurki, Milja
Esej sa zaoberá úlohou teórie vzťahov v medzinárodných vzťahoch a s tým súvisiacou sériou krátkych vzájomne prepojených úvah, ktoré čerpajú z „medzinárodných vzťahov“, ale aj zo skúseností autora so vzťahovými posunmi v každodennom živote. Skúsenosti s „prechádzaním sieťami“ vzťahov doma a v práci, s ľuďmi a ne-ľudmi, v štúdiu medzinárodných vzťahov aj mimo nich. Esej zároveň ukazuje spôsoby, akými sú vzťahové myslenie a prax oveľa viac ako „teória“ vzťahov.