Zu Besonderheiten des Fachbegriffes ublíženie na zdraví aus der Perspektive des Strafrechts in der Slowakei und in Deutschland - Gašová, Zuzana, 1977-
Osobitosti slovenského pojmu ublíženie na zdraví z pohľadu jeho prekladu do Nemčiny na základe týchto predpokladov: (1) rôznorodosť zdrojov informácií, (2) duálna povaha jazyka a (3) teória kontextualizmu. Vzhľadom na rozdiely medzi nemeckým a slovenským trestným právom je potrebné brať do úvahy výrazové a pojmové aspekty základného pojmu a jeho postavenie v terminológii s cieľom vybrať vhodný cudzojazyčný ekvivalent a následne porovnať tieto informácie s možnými ekvivalentmi v nemčine.