Wichtigkeit der Sprachenpolitik für den Fremdsprachenunterricht - Ondrušová, Terézia, 1978-
Predmetom článku je lingvistický pluralizmus, ktorý sa rozširuje po Európe. Hlavným cieľom článku je analýza nutnosti jazykovej politiky, ktorá by regulovala túto situáciu. Jazyková politika môže korigovať nerovnosti medzi členskými štátmi EÚ.