Inefficient International Risk-Sharing - Cho, Daeha
Úplné finančné trhy sú všeobecne považované za prospešné pre medzinárodnú ekonomiku, pretože umožňujú zdieľanie rizika medzi krajinami. Pomocou novokeynesiánskeho modelu pre dve krajiny ukazujeme, že tomu tak nie je, ak je zdrojom kolísania príjmov maržový šok špecifický pre krajinu.