Climate Impacts of the Ukraine War - Kolmaš, Michal
Vojna na Ukrajine mala hlboký vplyv na klimatickú politiku a politiku na celom svete. Spôsobila rozsiahle hospodárske krízy a podkopala globálne klimatické ciele. Má však aj potenciál urýchliť energetický prechod v prevažne rozvinutých krajinách globálneho severu.