[Book Review: Ďuricová, Alena – Lauková, Jana. Od textu k prekladu XVI – 1. časť] - Gašová, Zuzana, 1977-
Publikácia Od textu k prekladu XVI – 1. časť je kolektívnou monografiou, ktorá je primárne venovaná prienikom odborného textu a jeho prekladu. Počas dlhoročnej tradície jej vydávania reflektujú stáli, aj noví autori témy odborného textu a prekladu ich vzájomnú spätosť v premenách času. Publikácia pozostáva z trinástich príspevkov od štrnástich autorov – slovenských odborníkov, pôsobiacich v akademickom prostredí a/alebo v prekladateľskej, či tlmočníckej praxi.