The Macroeconomic Announcement Premium and Information Environment - Zhang, Chu
Kvalita informačného prostredia má vplyv na trhovú rizikovú prémiu a očakávané zníženie rizika v dňoch makroekonomických vyhlásení. Riziková prémia je vysoká, keď je riziko vysoké, ako pri štandardných modeloch oceňovania aktív, zatiaľ čo riziková prémia je nízka, keď je prevládajúce informačné prostredie slabé. To isté platí pre očakávané zníženie rizika. Tieto účinky sa rozširujú na prémie trhových faktorov (t. j. prémie spojené s trhovými beta verziami) v rôznych súboroch portfólií a súvisia s obchodnými cyklami. Zistenia sú v súlade s názorom, že zlé informačné prostredie bráni efektívnosti učenia.