Odraz slovenskej logistiky v digitálnom zrkadle je pokrivený - Maťo, Vladimír
Digitalizácia a virtuálny prenos dát sú východiskom pre automatizáciu. Žiadny automat, či robot zatiaľ nedokáže pracovať efektívne bez nepretržitého prístupu k aktuálnym dátam o jednotlivých prvkoch, začlenených do procesu. Firmy, ktoré nekráčajú po ceste digitálnej zmeny a nezačleňujú princípy priemyslu štvrtej generácie, rýchlo strácajú konkurenčnú výhodu. Väčšina slovenských firiem však naďalej prešľapuje na mieste, alebo na tejto ceste tápa v tme.