Structural and Weather-Related Factors of the Sustainable Intensification Process in Agriculture of the European Union Regions - Staniszewski, Jakub
Trvalo udržateľná intenzifikácia (Sustainable Intensification) je široko diskutovaný koncept, ktorého cieľom je zvýšiť poľnohospodársku produkciu bez poškodenia životného prostredia. Táto štúdia hodnotila proces trvalo udržateľnej intenzifikácie, ktorý prebiehal v regiónoch EÚ v rokoch 2004 až 2018, a vplyv štrukturálnych faktorov a faktorov súvisiacich s počasím. Zistenia zdôrazňujú potrebu politickej podpory pre regióny s nízkym stupňom trvalo udržateľnej intenzifikácie a pre regióny, ktoré sú obzvlášť postihnuté zmenou klímy.