Fear of the Dark: Inflation Experiences and Subjective Well-Being - Cupak, Andrej, 1988-
Skúmanie vplyvu minulej skúsenosti s infláciou na odhalený subjektívny blahobyt jednotlivých domácností. Pomocou bohatých mikroúdajov o aktívach a pasívach domácností eurozóny (prieskum financií a spotreby domácností 2017), ktoré kombinujeme so zažitou mierou inflácie ukazujeme, že európske domácnosti, ktoré boli v minulosti vystavené vyššej inflácii, dnes vykazujú výrazne nižšie skóre spokojnosti so životom.