Integrované vyučovanie odborných predmetov a cudzieho jazyka na slovenských stredných a vysokých školách - Krajčík Danišová, Sonia, 1981-
Integrované vyučovanie odborných predmetov a cudzieho jazyka sa opiera o dva základné piliere – Obsahovo orientované vyučovanie (CBI – z angl. Content-Based Instruction) a Obsahovo a jazykovo integrované vzdelávanie (CLIL – z angl. Content and Language Integrated Learning). CBI je vyučovacia metóda, založená na obsahu výučby, ktorý sa zameriava na odborný predmet, vyučovaný prostredníctvom cieľového cudzieho jazyka, než na samotný cudzí jazyk. Článok porovnáva tento prístup s metódou CLIL, čo je integrované vzdelávanie predmetu a cudzieho jazyka a vysvetľuje, ako tento prístup môže byť využitý pri vyučovaní jazyka na slovenských stredných a vysokých školách.