Landeskunde des teutonischen Ordens in den 12. und 14. Jahrhunderten - Maier, Tomas, 1965-
Regionálne štúdie dnešného severného Poľska a ruskej exklávy Kaliningrad formovali pohanskí Prusi, poľské kniežatá a králi, Rád nemeckých novodobých pruských "voličov" a kráľov, kým sa tieto oblasti nezjednotili. Nemecko sa v roku 1871 stalo súčasťou takzvanej, Druhej ríše. S menšími územnými stratami po svetovej vojne zostalo Východné Prusko nemeckým štátom až do roku 1944, keď Červená armáda vstúpila do tejto oblasti počas bojov s nacistickým Wehrmachtom.