Digitale Ansätze im Fremdsprachenunterricht (am Beispiel des Daf-unterrichts) - Kucharová, Jana, 1981-
Článok poukazuje na potrebu integrácie digitálnych prístupov a nástrojov – dostupných textov v digitálnej verzii (podcasty), aplikácie, alebo digitálne učebnice – na hodinách cudzieho jazyka. Okrem získania komunikatívnej kompetencie v cieľovom jazyku, výučba a učenie pomocou digitálnych prístupov môže prispieť k rozvoju kompwtwncií študentov využívať digitálne technológie. Po teoretickom úvode do problematiky využívania digitálnych médií na hodinách v cudzom jazyku, uvádza tento článok konkrétne príklady možného využitia niektorých vybraných digitálnych pomôcok na príklade nemčiny, ako výučby cudzieho jazyka.