Autonomie im Fremdsprachenunterricht - Kunovská, Ingrid, 1976-
Autonómia je dôležitou súčasťou výučby cudzích jazykov. Zameranie na učiacich sa, presadzovanie vlastnej iniciatívy a zodpovednosti v procese štúdia cudzieho jazyka je tiež jednou z úloh učiteľov. Ako je definovaný pojem "autonómia", ako sa vyvíja, akú úlohu hrá učiteľ a jeho interakcia so žiakmi na vyučovaní, podporujúcom autonómiu, ako môže autonómne učenie ovplyvniť motiváciu a úroveň cudzích jazykových znalostí a zručností rozoberá príspevok. Obaja (učiteľ, aj žiak) by mali byť aktívní v procese učenia a pomáhať ho spoločne formovať.