Jazyková politika Nemecka - Ondrušová, Terézia, 1978-
Príspevok sa zaoberá jazykovou politikou Nemecka. Rozbor jazykovej situácie v Nemecku, ako aj potreby jazykovej politiky, ako nástroja na regulovanie čoraz zložitejšej jazykovej situácie v Európskej únii. V dnešnej dobe význam jazykovej politiky narastá, keďže do európskych krajín prúdia veľké skupiny migrantov a oficiálne, ako aj skutočné postavenie jazykov zohráva pre členské štáty dôležitú úlohu. Jazyková politika môže korigovať prípadnú vzniknutú nerovnováhu a môže zlepšiť vzťahy medzi jednotlivými jazykovými skupinami v danom štáte.