Aplikačné využitie priestorových hier - Sequeira Lopez, Allan Jose, 1986-
Priestorová konkurencia sa v zásade zaoberá vzťahmi vzájomnej závislosti medzi subjektmi v prostredí nedokonalej konkurencie a úzko súvisí s problémom lokalizácie, teda najlepšieho umiestnenia (výrobných závodov, distribučných centier, predajných miest, maloobchodných centier, záchranných centier, serverov v počítačovej sieti, komponentov sériovej výrobnej prevádzky, stredísk na zber a spracovanie odpadu alebo čohokoľvek iného). Takáto široká špecifikácia umožňuje aplikovať modely priestorovej konkurencie vo viacerých oblastiach. Subjekty rozhodujúce sa o lokalizácii zvažujú vlastný cieľ (s ohľadom na správanie sa protihráčov), pričom však ich rozhodnutia môžu byť ovplyvnené štátnou reguláciou.