Transformation of Strategic Management Principles of Air Transport and Logistics Enterprises in Conditions of Instability - Lytvynenko, Sergiy
Význam tejto štúdie je odvodený zo situácií nestability, ktorým čelia rôzne trhy, najmä v sektore dopravy a logistiky, a z potreby zistiť metódy ich budúceho napredovania. Cieľom tohto príspevku je určiť transformačné modifikácie v základných princípoch strategického riadenia pre spoločnosti pôsobiace na trhoch dopravy a logistiky. V priebehu výskumu boli použité rôzne metódy vrátane zovšeobecňovania, systémovej analýzy, abstraktno-logickej metódy, systémového prístupu, metódy analýzy a syntézy, grafickej metódy, metódy indukcie, dedukcie, porovnávania a systematizácie, expertnej analýzy a selektívnych pozorovaní. V dôsledku toho autori identifikovali predpoklady pre transformáciu jedinečných a nadrozmerných leteckých dopravcov na operátorov 3PL (Third-Party Logistics), ktorí sú rozčlenení do blokov: potreby, hrozby a riziká a jedinečnosť produktu.