Beitrag des deutschsprachigen Fachunterrichts zur Entwicklung von Mehrsprachigkeit der Lernenden - Kucharová, Jana, 1981-
Podľa Riehla je plurilingvizmus v našej globalizovanej spoločnosti dôležitým prírodným zdrojom, ktorý má veľký význam pre jednotlivcov aj pre spoločnosť. V dnešnej modernej a rýchlo sa rozvíjajúcej spoločnosti sa plurilingvizmus stal normou takmer vo všetkých regiónoch sveta. Okrem individuálneho existuje aj územný či inštitucionálny plurilingvizmus. Vyskytujú sa však aj rôzne formy individuálneho plurilingvizmu, ktoré sa môžu líšiť v závislosti od socializácie a situácie a závisia od času a typu osvojenia. Celkovo to ukazuje, že skoré osvojenie si niekoľkých jazykov prináša aj kognitívne výhody nad rámec psychologických aspektov.