Know-how a tvorba sietí subordinovaných subjektov vykonávajúcich finančné sprostredkovanie - Kropaj, Marián, 1983-
Zákon č. 186/2009 Z. z. o finančnom sprostredkovaní a finančnom poradenstve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov prešiel turbulentným vývojom, pre ktorý sú charakteristické početné priame či nepriame novely. Predovšetkým počas pandémie, ale aj v postpandemickom období sa z dôvodu zvyšovania regulatórnych nárokov na predmetné podnikanie sektor vyvíja spôsobom, ktorý so sebou prináša zmenu kategórie samostatného finančného agenta na podriadeného finančného agenta. Výsledkom je pôsobenie „niekoľkých veľkých hráčov“ (samostatných finančných agentov) disponujúcich rozsiahlymi sieťami podriadených finančných agentov. Autori zameriavajú pozornosť na know-how a jeho aplikáciu pri tvorbe sietí subordinovaných subjektov, ktoré realizujú finančné sprostredkovanie na základe písomnej zmluvy s navrhovateľom.