Prístup k webovým databázam s jazykom R - Lukáčik, Martin, 1974-
Aktuálne údaje z databáz rôznorodých ekonomických údajov rôznych ekonomík krajín a regiónov celého sveta umožňujú vedcom skúmať rôznorodé javy a hypotézy, ktoré sú predmetom ich výskumu. Medzi najznámejšie databázy dostupné cez webové rozhranie patria databázy Federálneho rezervného systému ekonomických údajov, Svetovej banky a Európskeho štatistického úradu. Prezentovanie možnosti balíčkov jazyka R, ktoré slúžia na priame načítanie údajov z týchto databáz.