Povinnosti zamestnávateľa v oblasti mzdového účtovníctva pri uzatváraní roka 2023 a prechode na rok 2024 - Švaňová, Martina
Pri uzatváraní kalendárneho roka musí zamestnávateľ v oblasti mzdového účtovníctva vykonať úkony, smerujúce k príprave na účtovnú závierku za účtovné obdobie a ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti za zdaňovacie obdobie, spočívajúce predovšetkým v odsúhlasení a uzatvorení mzdových listov a ostatných evidencií za kalendárny rok a vystavení potvrdení v súvislosti s poskytovaním mzdym a vyberaním preddavku na daň z príjmov zo závislej činnosti.