Sociálne poistenie zamestnávateľ/zamestnanec (III. časť) - Danajovičová, Katarína
V predchádzajúcej časti II. sa ozrejmilo, aké poistenia v súlade so zákonom č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov sa vzťahujú na zamestnanca, aké na zamestnávateľa, rôzne výnimky v poisteniach a percentuálne sadzby jednotlivých poistení. V III. časti je zameranie na prerušenia poistenia a vylúčenie povinnosti platiť poistné - priblíženie si, aký je rozdiel medzi nimi, aký majú dopad pre zamestnanca. Tieto oblasti prešli v roku 2023 výraznými zmenami a od 1. 1. 2024 sa budú opäť ich pravidlá meniť.