Pandemic Economic Crises - Kalamen, Kristián, 1996-
Trh slúži ako konvergenčný bod ponuky a dopytu a predstavuje proces, prostredníctvom ktorého sa zhmotňujú trhové vzťahy medzi ekonomickými jednotkami. Z globálneho hľadiska sa pozornosť presúva na svetový trh, ktorý je základnou štruktúrou, na ktorej je založená globálna ekonomika. Svetová ekonomika funguje ako veľmi zložitý ekosystém. Keď je vystavený mimoriadne škodlivým účinkom globálnej pandémie, termín pandemickej hospodárskej krízy sa stáva relevantným.