HFCS špeciál 2: Ako sa zadlžovali slovenské domácnosti v posledných rokoch? - Cupak, Andrej, 1988-
Posledné roky boli na Slovensku charakterizované vysokým záujmom domácností o vlastníctvo nehnuteľností a taktiež vysokou ochotou poskytovať úvery zo strany bánk. Rastúce príjmy, klesajúce úrokové sadzby a rastúce ceny nehnuteľností vytvárali prostredie podporujúce dopyt aj ponuku po úveroch. Výsledky 4. vlny Zisťovania o financiách a spotrebe domácností (HFCS) z roku 2021 potvrdili tento vývoj.