HFCS špeciál 1: Slovenské domácnosti sú bohatšie, aspoň na papieri. - Cupak, Andrej, 1988-
Národná banka Slovenska (NBS) v spolupráci so Štatistickým úradom Slovenskej Republiky (ŠÚ SR) na jeseň roku 2021 uskutočnili ďalšiu, už 4. vlnu Zisťovania o financiách a spotrebe domácností (Household Finance and Consumption Survey, HFCS). Detailné výsledky zo 4. vlny HFCS boli nedávno publikované v príležitostnej štúdii NBS OP 2/20231. Jedným z hlavných zistení je, že čisté bohatstvo domácností (rozdiel medzi aktívami a pasívami) medzi rokmi 2017 a 2021 narástlo o takmer 38 %.