Kto rýchlo pomáha, dvakrát pomáha - Cupak, Andrej, 1988-
Súčasná kríza vyvolaná pandémiou COVID-19 zasiahla tvrdo azda všetky ekonomiky sveta. Výnimkou nie je ani Slovensko, kde sa karanténa podpíše pod výrazný prepad ekonomiky, čo pocíti väčšina slovenských domácností. Aj keď je ťažké odpovedať na otázku, ako veľmi to domácnosti pocítia, s určitosťou vieme poukázať na pozitívny účinok schválených ako aj rozpracovaných vládnych opatrení. Možnosť odkladu splátok dlhu alebo nájomného, ako aj náhrada príjmu SZČO pri výraznom výpadku tržieb, sa už teraz môže využívať. Na druhej strane, zmiernenie nárokov na získanie podpory v nezamestnanosti je stále iba vo forme splnomocňovacieho ustanovenia. Toto opatrenie sa pritom zdá byť pomerne účinné pri záchrane množstva domácností s finančnými problémami, spolu s možným zvýšením dávky v hmotnej núdzi na úroveň životného minima.