Podniková predajňa - Pastierik, Vladimír
Špecifiká účtovania predaja tovaru cez vlastnú podnikovú predajňu. Článok je zameraný na vlastnú podnikovú predajňu prevádzkovanú samotným podnikom, ktorý tam predáva vlastné výrobky alebo externe nakúpený tovar (vrátane prípadov, kde je aj spotrebná daň). Situácii, keď podnik prevádzkuje vlastnú predajňu inou osobou v prenájme článok neuvádza, lebo je to prípad, keď podnik účtuje zásoby ako štandardný predaj do externého prostredia, keďže vtedy dochádza k zmene vlastníka.